Szeretjük a sütiket, de nem az ilyen bosszantó sávokon. Viszont kötelező sajnos. Kérlek fogadd el!
Menü

Mire jó az illóolaj párologtató?

Mire jó az illóolaj párologtató? Az illóolaj párologtatók népszerűsége egyre nő, köszönhetően annak, hogy számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. A sokszor diffúzorként is emlegetett készülékek egyszerre az élet több területén jótékony hatással tudnak lenni. Alapvetően ezek az eszközök a levegő párásítására lettek kitalálva, hiszen – főleg télen, a fűtési szezonban- az otthonunk páratartalma jellemzően lecsökken.

A túl alacsony páratartalom nem egészséges, hiszen szárítja a nyálkahártyát. Ilyenkor jobban köhögünk, a gyerkőcök pedig nehezebben alszanak el, és az alvás minősége sem kielégítő sokszor. Illóolaj párologtató használata erősen ajánlott felső légúti panaszokkal küzdőknek, mint amilyen a nehézlégzés, asztma, krupp, vagy vírusos megbetegedés.

A párásításon túl van még egy csodálatos funkciója ezeknek a készülékeknek. Ahogy a nevükben is szerepel, illóolajok párologtatására is alkalmasak. Ezek a cseppek rendkívül sokrétű pozitív hatással rendelkeznek, attól függően, hogy milyen típust csepegtetünk a gépbe.

Néhány példa az illóolajok jótékony hatásaira

100%-os tisztaságú aromaterápiás citromos eukaliptusz illóolaj: fertőtlenítő hatása mellett fájdalomcsillapításra, görcsoldásra, a környezetben felbukkanó gombák elpusztítására használják leginkább. Kimondottan előnyös felső légúti problémák panaszainak enyhítésére.

100%-os tisztaságú aromaterápiás vanília illóolaj: leginkább nyugtató hatása miatt imádják a családok. Segít a jobb alvásban, pihentetőbbé teszi azt. Depressziós tünetek enyhítésére is kiváló. Csökkenti a mindennapok során felhalmozódó stresszt és feszültséget, illetve hatással lehet az immunrendszer erősödésében is.

100%-os tisztaságú aromaterápiás szegfűszeg illóolaj: elsősorban a bőrt vitalizáló hatásának köszönheti népszerűségét. Javítja a bőr véráramát, de a szegfűszegolajban megtalálható flavonoidok gyulladáscsökkentő hatása is ismert.

Egy illóolaj párologtató az otthon dísze is egyben

Az illóolaj párologtatók, diffúzorok gyártói egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a készülékek megjelenésére. Míg korábban elsősorban a funkcionalitásra koncentráltak, addig ma már elvárt, hogy a gép jól is nézzen ki. Jellemzően két főbb csapásirányt látunk: a fa mintázatú, elegánsabb változatokat, illetve a modern formákat öltőeket.

illóolaj párologtató

A megjelenés mellett a funkciók is egyre gazdagodnak. Míg léteznek hagyományos, párásításra nem is alkalmas porlasztók, addig kínálatunkban is találsz már okos diffúzorokat is, amelyeket vagy bluetooth-al, vagy wifin keresztül is irányíthatsz. Sőt, léteznek már olyan párologtatók is, amelyeknek a LED megvilágítását is változtatni tudod, így könnyedén hangulatodnak megfelelően állíthatod be a megjelenést.

Fontos szempont a választáskor, hogy mekkora térfogattal rendelkezik egy illóolaj párologtató. A gyártók minden esetben megadják, hogy az adott űrtartalom nagyjából mennyi ideig tartó működést tesz lehetővé. Jellemzően a néhány órás változatoktól az egész éjszaka dolgozni tudó eszközökig választhatsz ma már.

Védekezz hatékonyabban a fertőzések ellen, csökkentsd a stresszt és élvezd az illóolaj párologtatók előnyeit!

Keresés