Szeretjük a sütiket, de nem az ilyen bosszantó sávokon. Viszont kötelező sajnos. Kérlek fogadd el!
Menü

„Végre énidő!”- Neked is ismerős az érzés?

„Végre énidő!”- Neked is ismerős az érzés?

Mit is jelent pontosan az énidő? Miért fontos ez kiemelten kisgyerekes házaspárnál? Ismerd meg a fájó igazságot és tedd kiegyensúlyozottabbá a mindennapjaidat!

 

A gyermeknevelés rengeteg felelősséggel és feladattal jár, a mindennapok lényegesen nehezebbé válnak. Egy kisbaba megszületése után rendkívül felfordul egy szerelmespár élete és teljesen más dolgok kerülnek a középpontba. Természetesen ez nem ezt jelenti, hogy innentől kezdve felejtsék el a szórakozást, mozizást, pihenést, romantikus perceket, csupán arról, hogy erre külön időt kell szánjatok. Ilyenkor jelentenek nagy segítséget a nagyszülők, keresztszülők, nagynénik, nagybácsik vagy esetleg a barátok.

Édesanyaként szerintem te is ismered, hogy milyen jó érzés is, amikor végre itt az énidő, legyenek ezek akár napok vagy órák. A kisgyermekesek szájából ebben az időszakban biztos, hogy nem fog elhangzani az, hogy unatkozom, vajon mit csinálhatnék.

Ahhoz, hogy megteremtsd a mindennapokban a tökéletes harmóniát, elengedhetetlen, hogy fordíts magadra némi időt. Ez hozzájárul ahhoz is, hogy mennyire leszel türelmes, odafigyelő és segítőkész. Viszont, ha rosszul csinálod, mindez nem fog teljesülni és a feszültség ugyanúgy benned marad.

Mit jelent a minőségi énidő?

Sokan valójában nem is gondolják, hogy mit is jelent igazából az énidő. Most elárulunk egy titkot!

Ha ezidáig azt hitted, hogy a barátnőddel való beszélgetés, aki éppen a problémáit osztja meg veled énidőnek számít, akkor nagyon el vagy tévedve, de a szőrtelenítés, közösségi oldalak böngészése, andalgás a pároddal, ugyancsak meg se közelíti az énidő fogalmát.

Most gondolom furcsának találod, hogy a pároddal való időtöltés miért nem tartozik ide, viszont a válasz egyszerű: Ilyenkor nem magaddal foglalkozol, hanem vele!

Az anyukák többsége akkor jön rá, hogy valamit rosszul csinált, amikor már eltűnt az életkedve, fizikailag kimerültnek érzi magát, nincs energiája, levert és világvége hangulata van. Ha már te is jártál ebben a cipőben vagy éppen most gondolod így, akkor ne várd meg, hogy még valamilyen egészségügyi probléma is közbeszóljon.

Vegyél egy nagy levegőt és állj meg egy pillanatra

Első és legfontosabb lépés, hogy kezdj el megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, amit ne keverj össze a magánnyal. Ezt a döntést kizárólag neked kell meghoznod! A szervezeted egy idő után meghálálja az elcsendesülést, legyen az akár egy esti séta vagy egy forró fürdő.

Mit tehetsz, hogy mindezt megvalósítsd?

Igyekezz néha csökkenteni magad körül a digitális világ zaját és kicsit hagyd magad mögött a virtuális valóságot!

Nőként minden bizonnyal képes vagy egyszerre több dologra figyelni és párhuzamosan számos tevékenységet végezni, ám ez rettenet fárasztó, ezért erősen kerülendő.

Ezen kívül a megfelelési kényszert sem árt elengedned, nem koncentrálhatsz arra, hogy mindig, mindenkinek eleget tegyél, mert ez meglehetősen csökkenti az energiaszintedet.

A kínálatunkban megtalálható énidő termékek is segítenek abban, hogy relaxált állapotba kerülhess, hogy megtanuld elengedni a problémákat! 

Szóval okvetlen igyekezzél időt szakítani magadra és megtalálni azt a tevékenységet, ami feltölt, lehet ez valamilyen mozgásforma, sport, tánc vagy kreatív tevékenység. Ezt követően rövid időn belül meglátod majd az élet napos oldalát, feltöltődsz energiával és jobban tudsz koncentrálni a feladataidra.

Keresés